Mi vagyunk a neked való fotósok?

Igen, ha

felszabadultan szeretnél fotózkodni

önmagadat a legjobb formádban szeretnéd látni

élő, érzelmekkel teli fotókra vágysz

Milyen egy fotózás velünk?

Esküvő fotósként „nevelkedtünk”, számunkra az a természetes, hogy nagyon figyelünk a másikra, és villámgyorsan reagálunk.

Pózoltatás helyett inkább helyzeteket teremtünk. Így bele tudtok feledkezni egymásba, mi pedig igazi, őszinte pillanatokat csíphetünk el.

Nem kell megijedned akkor sem, ha nem érzed fotógénnek magad vagy nem tudod, mit is csinálj ilyen helyzetben, addig és annyira „fogjuk a kezed”, amennyire szükséged lesz rá.

Imádjuk a látványos helyszíneket és a mesés naplementét, de semmihez sem ragaszkodunk. Felvillanyoz minket az újdonság és szívesen improvizálunk.

Nyitottak vagyunk a ti ötleteitekre is, de szólunk, ha az nem kompatibilis a vágyott sorozattal.

Nagyon fontosnak érezzük, hogy a kicsik (és az apukák is) egy nagy mókaként éljék meg a fotózást. Nem erőltetünk rájuk ezért semmit, hanem közös játékra hívjuk őket. Akkor sem csüggedünk, ha éppen rossz hangulatban vannak, mert tudjuk, hogy így is elcsíphetőek azok az édes pillanatok, amiből kikerekedik egy szép sorozat.

gyakori kérdések

HOL VÁLLALTOK FOTÓZÁST?

A legjobban a szabadtéri helyszíneket szeretjük, de stúdiókban is fotózunk. Elsősorban Budapesten és környékén dolgozunk, de szívesen utazunk messzebb is egy-egy különleges helyszínért. Az újszülött sorozataink pedig a családok otthonában készülnek. Az útiköltség 130 Ft/km oda-és vissza Halásztelektől.

A kislányunk még kicsi ahhoz, hogy egyszerre mindketten tudjunk újra fotózni. Többnyire Zoli készíti a sorozatokat, Írisz pedig az utómunkában, egyeztetésben aktívabb. Ettől függetlenül igyekszünk minél többször együtt is elmenni, ilyenkor családostul kaptok minket.

Szabadtéren a naplemente előtti 1-2 órában, esetleg napfelkeltekor. Tudjuk, hogy a kisgyerekeknek ez sokszor már érinti az esti rutinját. A naplemente fényei viszont semmivel sem pótolhatóak, ezért érdemes kicsit cselezni aznap a napirenddel, hogy a kicsi még jókedvűen részt tudjon venni ebben a kalandban. Általában nem is szokott ebből gond lenni, az új helyzet, új hely felvillanyozza őket. Stúdióban 10-től (kora) délutánig. Az újszülött babákat általában 9-12 között fotózzuk.

Persze! Mind a kismama, mind az újszülött csomagok tartalmaznak családos opciót is. A kismama fotózás csomagoknak része alapból az apukával történő közös fotózás.

Igen. Írd meg nekünk a létszámot és az elképzeléseteket, hogy tudjunk pontos részleteket küldeni.

Minden kedvencet szívesen látunk a fotózásainkon. A stúdióknak külön szabályzatuk van erre, ezt érdemes előtte megbeszélnünk.

Fontos tudnod, hogy a rossz idő nálunk szakadó esőt és nagyon erős szelet jelent. Borús, hűvösebb, kicsit szelesebb idő nem tántorít el bennünket a fotózástól, így nem tartozik a díjmentes módosítás körébe.

A legfontosabb, hogy nyugodsággal és jó kedvvel, akkor is, ha aznap nehéz volt időre elkészülni, vagy éppen túl vagytok 2 hisztin út közben. Hogyha vidámság és nyugalom van, nagy baj már nem lehet. A gyerekeket érdemes úgy felkészíteni, hogy ezt egy klassz játékként várják. Valóban nem fog más történni, minthogy együtt egy rólatok szóló játékba kezdünk. A férjeket és apukákat is bátran meg lehet nyugtatni, senki nem fog semmit rájuk kényszeríteni. Egyetlen dolgot kérünk csak, hogyha eljött, aktívan legyen részese a játéknak.

A ruhák kapcsán fogtok kapni egy útmutatót a megrendelést követően. Ezen túl is érdemes azonban kicsit készülni. Profi sminkkel (ebben szívesen segítünk), friss, szép frizurával és ápolt körmökkel. A kicsiknek nyugodtan hozzátok el a kedvenc játékait, de csak akkor, ha azok vállalhatóak a fotón is. Jó kiegészítő lehet egy-egy szép mesekönyv is. Kérünk benneteket, hogy nasit viszont ne hozzatok, mert valószínűleg azzal lesz elfoglalva egész végig a gyerkőc. Természetesen, ha éppen szükséges, megállunk, leülhet enni. Kismama sorozatokhoz leginkább az ultrahang képek adhatnak plusz személyességet.

Semmilyen formában nem adunk át nyers képet. Az átadásra kerülő sorozatot mi válogatjuk ki. Szerencsére ezzel a számodra kényelmes megoldással eddig mindenki elégedett volt.

Az utómunka és a retusálás ideje között nagy különbség van. Az utómunka a képek színezését, fénykorrekcióját, utólagos vágását jelenti. A retusálás a bőrhibák, toka, kis hurkák, előnytelen részek korrekciója. Persze nem jelenti azt, hogy 20 évet és 20 kilót faragunk belőletek, a cél az, hogy a lehető legszebbnek, de még önazonosnak lássátok magatokat. Ez időigényes.

A képeket retusálva és utómunkázva adjuk át. Kb. 2 hétre van ehhez a munkához szükségünk. Elektronikus úton kapjátok meg, egy linken keresztül töthetitek le a teljes méretű és a webes fotmátumot is.

Persze! Ennek díja a fotózás jellegétől függ, megtalálod a csomagokban.

Prémium kiegészítőkkel dolgozunk mind a kismama, mind az újszülött fotózásokon, illetve szívesen kölcsönzünk 1-2 ruhát családi képekhez is (korlátozott méretben vannak idén, kísérleti jelleggel 🙂 ) A kismama fotózás csomagok 1, illetve 2 ruhát tartalmaznak alapból, de tudsz több ruhát is kérni. Minden fotózásra díjmentesen biztosítunk szárazvirágból készült fejdíszt és/vagy kalapot. Az újszülött fotózásra kendőkkel, kiskosarakkal, dobozokkal, kisruhákkal készülünk.

Nem tudunk erre lehetőséget biztosítani, de hogyha bizonytalan vagy, szívesen elviszünk több kieszemeltet is. A ruhák többsége kifejezetten fotózásokra készült, ezért nagyon rugalmas méretűek.

A kismamáinkat a 30-34. hét között szoktuk fotózni. Nagyon egyéni viszont, hogy meddig kényelmes egy aktívabb tevékenység. Érdemes figyelembe venni, hogy a fotózáson folyamatosan mozgásban vagyunk, le kell ülnöd, feküdnöd esetleg, azt pedig semmiképpen sem szeretnénk, ha ez kellemetlen volna számodra.

Az újszülött babákat 10 napos korig fotózzuk, mert ekkor még aluszékonyak, könnyebben lehet sírás nélkül öltöztetni, kosárkákba tenni. 10 napos kor után ezeket a stílusú képeket felváltja a lifestyle fotózás, amikor pózoltatás nélkül a kezetekben, otthoni bútorokon fotózunk.

A foglalt időpont egy alkalommal, legkésőbb a fotózás előtt 5 nappal díjmentesen módosítható. A későbbi, illetve további módosítás: 5000 Ft/alkalom (max. 2 alkalom). A lemondási díj megegyezik az előleg összegével. Az újszülött fotózás megbeszélt időpontját csak kivételes esetben tudjuk módosítani, ez mindig egyéni megbeszélés tárgyát képezi. Egészségügyi probléma vagy vis major miatt az újszülött fotózás elhalasztható, max. 6 hónapon belül beváltható 1 órás babafotózásra azonos képszámú és képarányú (baba-családi) csomagtartalommal, vagy értékegyeztetéssel családi fotózásra cserélhető.

Miután írsz nekünk itt vagy e-mailen, egyeztetünk időpontot és helyszínt. Ez alapján készítünk számodra egy megrendelőt, aminek a visszaküldésével véglegesítheted a foglalást. 20 % előleget kérünk minden csomagnál, a fennmaradó összeget pedig a fotózás napján tudod elutalni vagy készpénzben kifizetni. A visszatérőinkkel már csak időpontot és helyszínt egyeztetünk, az anyagi formaságokat pedig a fotózás napján rendezzük.

Készen állok a fotózásra

Nincs más dolgod, mint kapcsolatba lépni velünk, és elmondani, milyennek képzeled a fotósorozatodat.

Az időpont és helyszín egyeztetése után küldünk neked egy megrendelőt és még számos hasznos információt a ruhák kiválasztása, valamint a felkészülés kapcsán, hogy a fotózáskor már igazán semmire ne legyen gondod, egyszerűen csak élvezd.