Írisz és Zoli

mi vagyunk a Fénylabor

13 éve házasodtunk össze

13 éve fotózunk

2022. decemberében született a kislányunk, Méda Anna, alias Médi

Van egy 10 éves kutyusunk, Masni és egy 15 éves cicánk, Pelyhes

Imádjuk az utazásokat. A természetet. A kávét. A lakberendezést. Nem utolsó sorban pedig a fotózást.

fenylabor baba

A mi sztorink

Minden azzal kezdődött, hogy 2009-ben Zoli egy tükörreflexes géppel jött haza. Máig homály fedi, honnan származott ez az ötlete, hiszen előtte egyáltalán nem érdekelte a fotózás.

Nagy lendülettel vetette bele magát a természet megörökítésébe. Aztán Írisz – az esküvőre készülve – előállt azzal, hogy ő esküvő fotós szeretne lenni. Zoli pedig rábólintott.

Nem egészen 1 évvel később már ott álltunk életünk első esküvőjén fotósként. Meghatározó, eleve elrendelő esküvő volt, ami megalapozta az egész hivatásunkat.

Egyszerűen annyira könnyedén váltunk keresett esküvő fotósokká, hogy valószínűleg nem is vezethetett a mi utunk másmerre.

Az esküvős párjaink közül jópárral szoros kapcsolatunk alakult ki, így szerették volna, ha tovább kísérjük őket a fotóinkkal. Beszivárgott az éltünkbe szinte észrvevétlenül a kismama, baba és család fotózás. Szerencsések vagyunk, mert sok párt a pályánk kezdete óta kísérhetünk.

A szemléletmódunk máig meghatározzák az esküvők. Gyorsan reagálva, érzelem centrikusan fotózunk. A tökéletlenségeken nem akadunk fenn, de a maximálisra törekszünk. A szigorú instruálás helyett a helyzetteremtés hálás módszerében hiszünk.

6 éven át vezettük az egyik legkeresettebb fotóstúdiót itthon. A stúdió végérvényesen kismama és család fotóssá tett bennünket. Bár még nem volt gyerekünk, a bérlőink és saját ügyfeleink által mérhetetlen sokat tanultunk a kicsikről, a szülő-gyerek, férj-feleség kapcsolatról, a várandósságról.

A saját gyermekért való küzdelem átalakította a preferenciáinkat, ezért , ami minden időnket lefoglalta. egváltunk a stúdiónktól és kicsit lassabb, nyugodtabb élet alakítottunk ki.

A kislányunk 2022. decemberében született meg. Fenekestül felforgatta a megszokott napjainkat, mégis most vagyunk csak igazán egészek.

Nevettünk volna, ha valaki 15 éve azt mondja nekünk, hogy a mindennapjaink kismamák és gyerekek körül forognak majd. Hogy gyerekeket látunk felnőni az objektívjeinken át. Hogy többet tudunk a várandósságról, mint az eredeti szakmánk bármely területéről.

Rengeteget formálódtunk az évek alatt. Ízlésben, gondolkodásban. Befogadóbbá, nyitottabbá, érzékenyebbé váltunk, ami segít meglátni az emberek közötti kötelék esszenciáit. Ennél pedig nincs fontosabb az őszinte, érzelmekkel teli sorozatok születéséhez.

A fotózást választani hivatásunknak életünk egyik legjobb döntése. Mindig adódnak hullámvölgyek, de sosem volt olyan reggelünk, amikor nem úgy keltünk fel, hogy szeretjük a munkánkat. Mindaz, amit azoktól kapunk és tanulunk, akiket fotózunk, gazdagabbá tesz bennünket. Igyekszünk minden sorozattal meghálálni ezt.
Írisz és Zoli

Itt érsz el minket

Kérdésed van, vagy szeretnél időpontot foglalni?